Pensioenen

Een onbezorgde toekomst!

Weet u op dit moment of uw inkomen toereikend is als u 65 jaar wordt ?

Heeft u genoeg inkomen om uw toekomstdromen in te vullen?

Een goed pensioen is helaas niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 70 procent van de Nederlanders een pensioengat heeft. Dat betekent dat de kans groot is dat u minder pensioen krijgt dan waar u op rekent. Gelukkig kunt u daar wat aan doen!

Een pensioengat heeft u als uw AOW-uitkering plus uw pensioen straks lager uitvalt dan 70 procent van uw huidige salaris. Het gat kan op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld als uw werkgever niet alle inkomensbestanddelen in de pensioenregeling meeneemt of als u later aan uw pensioenopbouw bent begonnen. Maar ook als u vaak van werkgever hebt gewisseld of parttime hebt gewerkt.

Als u te weinig pensioen opbouwt, kunt u dat zelf op verschillende manieren aanvullen. Fiscaal kunt u per jaar een bepaald bedrag besteden aan de opbouw van uw pensioen. Het is best mogelijk dat u via de pensioenopbouw bij uw werkgever nog niet het maximumbedrag benut. U heeft dan nog ruimte over om uw pensioen verder aan te vullen.

Wij brengen uw situatie in beeld en als uw toekomstdromen verstoord dreigen te worden door een tekort aan middelen wijzen wij U de weg naar de oplossing.

Onze ondersteuning bieden wij u graag en geheel vrijblijvend aan.

Velden met een * graag volledig invoeren